Skip to content
TenBrasWestinga10 jaar

BUREAU

Cultuur en identiteit staan voorop in het ontwerp

Wij zijn een veelzijdig bureau dat zich richt op complexe culturele projecten, herbestemmingen, interieurs, woonzorgcentra, onderwijs- en woongebouwen. Het bureau is opgericht in 2008 door Roel ten Bras en Maaike Westinga. Wij maken ruimten primair voor mensen, verbonden met hun plek, met een herkenbare identiteit. Goede ruimten die in intensieve dialoog met opdrachtgevers en gebruikers tot stand komen.
Onze missie is samen streven naar gezonde, toekomstbestendige, flexibele gebouwen en interieurs. We zijn op zoek naar vernieuwende concepten, waarin de cultuur en identiteit van de te huisvesten organisatie voorop staat. We omarmen innovatie, nieuwe materialen en bouwtechnieken, maar kijken eerst naar mogelijk hergebruik.
 
Daarnaast zijn wij een bureau dat gebruik maakt van een breed netwerk van professionals. Ons bureau maakt zich sterk voor samenwerking en kennisdeling, niet alleen tussen architecten, stedenbouwers en landschapsarchitecten, maar ook met andere disciplines.
Wij werken graag samen in de zogeheten ‘werkateliers’. In het werkatelier voeren wij ontwerpende gesprekken of houden we workshops waarin we de kennis en kunde van alle deelnemers gebruiken om tot optimale oplossingen te komen. Door deze open manier van werken kunnen specialisten en derden op afroep eenvoudig aanschuiven in één van onze projecten. De samenspraak leidt tot onderlinge inspiratie en positieve energie. Dat zorgt ervoor dat wij als bureau korte lijnen hebben en op elke vraag snel antwoord kunnen geven.
Maaike Westinga

Maaike Westinga –
architect / eigenaar

Roel ten Bras

Roel ten Bras –
architect / eigenaar

HISTORIE

Een rijke culturele achtergrond.

Kenmerkend voor ons bureau is de diversiteit van onze opdrachten: complexe culturele projecten zoals theaters, multifunctionele
accommodaties en poppodia; herbestemmingen voor publieke gebouwen en wonen, onderwijsgebouwen, woonzorgcentra en interieurs. De ontwerpen worden gebaseerd op de unieke aspecten van elke opgave. De ruimtelijke opzet wordt tegelijkertijd vanuit de stedenbouwkundige schaal en vanuit het interieur ontwikkeld.
We gebruiken de opgedane kennis van een reeks gerealiseerde, interessante culturele projecten en herbestemmingen, zoals de gecombineerde uitbreiding van de Stadsschouwburg en de Melkweg in Amsterdam, de transformatie van een voormalige elektriciteitscentrale in Dordrecht tot cultuurcentrum en de herbestemming van het Vondelparkpaviljoen in Amsterdam tot VondelCS, in renovaties en verbouw van theaters zoals Leiden, Alkmaar, Drachten, Tiel, en in culturele centra in o.a. Schijndel, Etten-Leur, Bree (België) en Istanbul.
We streven naar vernieuwende (woon)concepten in de zorg, zoals in de vernieuwbouw en uitbreiding van Huize het Oosten in Bilthoven, woon(-zorg)complexen in Ede en Rheden en de verbouw van het voormalige gemeentehuis in Laren tot gezondheidscentrum.
Ons bureau wordt steeds vaker gevraagd voor interieuropgaven van publieke gebouwen zoals LantarenVenster, Vondel CS, horeca en theaters in Alkmaar, Drachten en Tiel, de inrichting van bibliotheken in Rosmalen, Hoogvliet en Almere, en de tentoonstelling voor de expositie 400 jaar RuG.

VACATURES

Ontwerper-architect met affiniteit voor cultuur, interieur en herbestemmingen.

Ben jij een veelzijdige ontwerper-architect en heb je affiniteit met cultuur, interieur en herbestemmingen? Dan ben jij degene die wij zoeken! Wij zijn een veelzijdig bureau dat zich richt op complexe culturele projecten, herbestemmingen, interieurs, woonzorgcentra, onderwijs- en  woongebouwen. Onze missie is samen streven naar gezonde, toekomstbestendige, flexibele gebouwen en interieurs.

Bij ons ga je aan de slag met verschillende opdrachten op verschillende schaalniveaus. Hierbij staat het maken van ruimten voor mensen, verbonden met hun plek, met een herkenbare identiteit centraal. Je maakt onderdeel uit van een compact team. Samen zoeken we naar vernieuwende concepten, altijd in overleg met opdrachtgever en gebruikers, om tot het beste ontwerp te komen. In onze ontwerpen zoeken we naar innovatieve ideeën en maken we gebruik van nieuwe materialen en bouwtechnieken. Ook het hergebruik van materialen hoort daarbij.

Voor ons ben je de gewenste kandidaat als je een teamspeler bent met uiteraard passie voor architectuur en techniek. Ook kan je goed samenwerken en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied. We verwachten dat je kunt werken met programma’s zoals: Archicad, SketchUp, Adobe (Photoshop/Indesign) en AutoCad. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal.

Wij bieden je een informele werksfeer met afwisselend werk aan bijzondere culturele en maatschappelijke projecten. De functie is per direct beschikbaar en begint met een tijdelijk contract voor 7 maanden. Het salaris is markconform en we volgen de CAO voor architectenbureaus, inclusief pensioenregeling. Reiskosten worden vergoed. Daarnaast stimuleren wij de mogelijkheden om jezelf verder te kunnen ontwikkelen binnen ons bureau.

Lijkt het je wat om bij ons aan de slag te gaan en heb je minimaal 2 jaar werkervaring? Dan gaan we graag met je in gesprek!
Stuur je CV en portfolio naar info@tenbraswestinga.nl t.a.v. Roel ten Bras o.v.v. ‘vacature ontwerper-architect’.

Stagiair(e) architectuur (TU/AvB) en/of bouwkunde (HBO/MBO)

TenBrasWestinga is geregeld op zoek naar enthousiaste stagiair(e) die willen meewerken aan onze projecten. Iemand die leergierig is en de passie voor het vak uitstraalt. Wil jij graag bijdragen aan de bijzondere, culturele en maatschappelijk gerichte architectuur van TenBrasWestinga? Dan zien we graag je motivatiebrief, cv en eventuele portfolio tegemoet. Van ons mag je afwisselend werk aan verschillende projecten verwachten met veel mogelijkheden jezelf verder te ontwikkelen en een stagevergoeding.
Stuur je cv naar info@tenbraswestinga.nl t.a.v. Roel ten Bras o.v.v. ‘stage TenBrasWestinga’