Skip to content
TenBrasWestinga10 jaar

BUREAU

Cultuur en identiteit staan voorop in het ontwerp

Wij zijn een veelzijdig bureau dat zich richt op complexe culturele projecten, herbestemmingen, interieurs, woonzorgcentra, onderwijs- en woongebouwen. Het bureau is opgericht in 2008 door Roel ten Bras en Maaike Westinga. Wij maken ruimten primair voor mensen, verbonden met hun plek, met een herkenbare identiteit. Goede ruimten die in intensieve dialoog met opdrachtgevers en gebruikers tot stand komen.
Onze missie is samen streven naar gezonde, toekomstbestendige, flexibele gebouwen en interieurs. We zijn op zoek naar vernieuwende concepten, waarin de cultuur en identiteit van de te huisvesten organisatie voorop staat. We omarmen innovatie, nieuwe materialen en bouwtechnieken, maar kijken eerst naar mogelijk hergebruik.

HISTORIE

Een rijke culturele achtergrond.

Kenmerkend voor ons bureau is de diversiteit van onze opdrachten: complexe culturele projecten zoals theaters, multifunctionele
accommodaties en poppodia; herbestemmingen voor publieke gebouwen en wonen, onderwijsgebouwen, woonzorgcentra en interieurs. De ontwerpen worden gebaseerd op de unieke aspecten van elke opgave. De ruimtelijke opzet wordt tegelijkertijd vanuit de stedenbouwkundige schaal en vanuit het interieur ontwikkeld.
We gebruiken de opgedane kennis van een reeks gerealiseerde, interessante culturele projecten en herbestemmingen, zoals de gecombineerde uitbreiding van de Stadsschouwburg en de Melkweg in Amsterdam, de transformatie van een voormalige elektriciteitscentrale in Dordrecht tot cultuurcentrum en de herbestemming van het Vondelparkpaviljoen in Amsterdam tot VondelCS, in renovaties en verbouw van theaters zoals Leiden, Alkmaar, Drachten, Tiel, en in culturele centra in o.a. Schijndel, Etten-Leur, Bree (België) en Istanbul.
We streven naar vernieuwende (woon)concepten in de zorg, zoals in de vernieuwbouw en uitbreiding van Huize het Oosten in Bilthoven, woon(-zorg)complexen in Ede en Rheden en de verbouw van het voormalige gemeentehuis in Laren tot gezondheidscentrum.
Ons bureau wordt steeds vaker gevraagd voor interieuropgaven van publieke gebouwen zoals LantarenVenster, Vondel CS, horeca en theaters in Alkmaar, Drachten en Tiel, de inrichting van bibliotheken in Rosmalen, Hoogvliet en Almere, en de tentoonstelling voor de expositie 400 jaar RuG.

TEAM

Wij zijn een compact bureau wat gebruik maakt van een breed netwerk van professionals. Met een horizontale structuur zijn de lijnen kort en kunnen we snel antwoord geven op elke vraag. Ons bureau maakt zich sterk voor samenwerking en kennisdeling, niet alleen tussen architecten, stedenbouwers en landschapsarchitecten, maar ook met andere disciplines.

Maaike Westinga

Maaike Westinga –
architect / eigenaar

Roel ten Bras

Roel ten Bras –
architect / eigenaar

Chantal Beltman

Chantal Beltman –
architect

Roxi Balas

Roxi Balas –
architect

Edward Fidder

Edward Fidder –
technisch ontwerper

Marleen Brekelmans

Marleen Brekelmans
PR / communicatie

VACATURES

Stagiair(e) architectuur (TU/AvB) en/of bouwkunde (HBO/MBO)

TenBrasWestinga is geregeld op zoek naar enthousiaste stagiair(e) die willen meewerken aan onze projecten. Iemand die leergierig is en de passie voor het vak uitstraalt. Wil jij graag bijdragen aan de bijzondere, culturele en maatschappelijk gerichte architectuur van TenBrasWestinga? Dan zien we graag je motivatiebrief, cv en eventuele portfolio tegemoet. Van ons mag je afwisselend werk aan verschillende projecten verwachten met veel mogelijkheden jezelf verder te ontwikkelen en een stagevergoeding.
Stuur je cv naar info@tenbraswestinga.nl t.a.v. Roel ten Bras o.v.v. ‘stage TenBrasWestinga’